Liike elämän edellytyksenä

Olen viime aikoina pohdiskellut paljon omaa intohimoani liikkumiseen ja liikkeeseen. ”Liike on lääke” on jo kyllästymiseen asti toistettu sanonta, mutta itse seison sanonnan takana sataprosenttisesti. Liike on (vain) osa ihmisen elämää, mutta ilman liikettä ei elämää ole.

Myös silloin kun olemme näennäisesti paikallamme, kehossamme tapahtuu jatkuvasti liikehdintää. Hengityslihakset supistuvat ja rentoutuvat, nivelsiteet ja jänteet joustavat hengityksen tahdissa. Verisuonissa tapahtuu jatkuvasti supsitumista ja laajenemista, ja sydän sykkii tauotta.

On siis aivan luonnollista että keho kaipaa liikkumaan. Koko elimistömme toimii liikkeen varassa. Olen joskus kokenut paineita vähentää omaa liikkumistani tai vähätellä aktiivisuuteni määrää. Viime aikaisten oivallusteni myötä olen kuitenkin todennut että keholle ei ole mitään luonnollisempaa kuin liike. Tällä en tarkoita jatkuvaa kovaa harjoittelua, vaan luonnollista arkiaktiivisuutta.

Aion jatkaa aktiivisen elämän edistämistä ja voin rehellisesti sanoa eläväni kuten opetan. Kuuntele kehosi viestejä ja anna kehon liikkua 🙂 Aurinkoista ja aktiivista alkukesää kaikille lukijoille!

DSC_2055

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s