HHM ”hellejuoksu”

Tämän vuoden HHM oli aikamoinen kokemus kuuman kelin takia. Helsingin Sanomien jutun mukaan yli sata juoksijaa joutuvat syystä tai toisesta keskeyttämään juoksun (hs.fi: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006136302.html). Tilastoja ei ole saatavilla, mutta voisi melkein olettaa, että suurin syy keskeyttämiseen oli kuumuudessa uupuminen tai nestehukka. Reitin varrella näkyi todella monta tuupertunutta henkilöä. En ole missään aikaisemmassa tapahtumassa nähnyt vastaavaa määrää.

Oma juoksuni kulki hyvin ensimmäiset 10 kilometriä ja pysyin tavoitevauhdissani (reilu 10km/h). Kun juoksua oli kulunut reilu tunti, tajusin kuitenkin että tästä ei tule ennätysjuoksua, mikäli en halua itse tuupertua tienvarteen tai joutua tiputukseen. Tässä vaiheessa alkoi tulla kylmiä väreitä ja hikoilu loppui. Päätin pitää sykkeet maltillisempana ja juosta rauhallisemmin loppuun asti. Loppuajasta ei todellakaan tullut päätä huimaava (2:18), mutta oloni oli hyvä, ja olin onnistunut säilyttämään nestetasapainon. Loppupäivänkin olo oli hyvä, ja lähdin vielä pyöräilemään myöhemmin illalla. Lihakset eivät kipeytyneet, enkä kärsinyt krampeista tai päänsäryistä.

Joskus kannattaa miettiä onko järkevät olosuhteet ennätysten jahtaamiseen. Pyrin elämään itse niin kuin opetan, eli oma terveys ja hyvinvointi aina etusijalla. Tosin loppuaika jäi sen verran kaivertamaan, että päätin osallistua toiseen puolimaratoniin loppukesästä… 😉

IMG_0634

Kuva maalissa 🙂

Juomareppu on ehdoton kaveri jos käyt helteellä juoksemassa. Hörppy kymmenen minuutin välein pitää kovimman janon tunteen loitolla ja auttaa säilyttämään nestetasapainoa. Myös päivän aikana kannattaa juoda tasaisesti vettä, jos on suunnitelmissa lähteä lenkille kuumalla kelillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s